Cornish rex Devon rex German rex Don sfinx Sfinx Suomen Rex-kissayhdistys ry
Logo

           GERMAN REX

GERMAN REX

Saxonys-Charlotta vom Batu, GRX n
kasv. Ilona Jänicke, Dresden, Saksa, om. ei tiedossa, kuva Heikki Siltala
German rex on kolmas niin sanotuista alkuperäisistä rex roduista. Saksalaiset kiharakarvat löydettiin Berliinistä vuonna 1951, eli samoihin aikoihin kuin Kallibunker -cornish rex herätti ihmetystä Englannissa. Sijaintinsa ja ajan poliittisen tilanteen johdosta voidaan kuitenkin pitää selvänä, että kyseessä on englantilaisista serkuistaan erillään syntynyt kiharakarvamutaatio.

Rotu on jo välillä ehditty julistaa sukupuuttoon kuolleeksi, mutta tällä hetkellä german rexien kasvatus näyttää saaneen tuulta siipiensä alle varsinkin Keski-Euroopassa. German rexien populaatio on rodun pelastusyrityksistä huolimatta edelleen hyvin pieni, ja niinpä Suomessakin on Kissaliiton erikoisluvalla tehty roturisteytyspentueita kissakannan elvyttämiseksi.

German rexien kiharuuden aiheuttava geenimuutos, mikä tekee niiden turkista silkkisen ja laineikkaan, on sama kuin cornish rexeillä. Vartaloltaan sekä pään muodoltaan german rex poikkeaa molemmista englantilaisista serkuistaan liioittelemattomuudellaan. Rotua kuvaillaan vankaksi, keskikokoiseksi ja lihaksikkaaksi. Pään muoto on pyöreähkö ja nenänvarressa on selkeä painauma. Sen rotumääritelmä sallii kaikki mahdolliset värit, ja kissat arvostellaan näyttelyissä samoissa väriryhmissä kuin serkkunsa. Luonteeltaan german rexejä kuvataan reippaiksi ja seuranhaluisiksi kissoiksi.

German rexeillä kaikki kissamaailmassa tavattavat värit ja kuviot on sallittu, ja näyttelyissä kissat jaetaan yhdeksään väriryhmään.

© Otsikkokuva: Heikki Siltala
Kuvien luvaton kopiointi kielletty!