Cornish rex Devon rex German rex Don sfinx Sfinx Suomen Rex-kissayhdistys ry
Logo

           DEVON REX

DEVON REX

Devon rexien kantaisä Kirlee syntyi Devonshiren maakunnassa Englannissa 1960 maatiaiskissan pentueeseen. Devon rexin kiharan karvan aiheuttaja on eri mutaatio kuin cornish
Adorex Cinnamonroll, DRX n 32
om. & kasv. Sari Uski, kuva Tessa
rexin. Devon rexin jalostuksessa on käytetty mm. brittiläistä lyhytkarvaa, burmaa ja persialaista. Ensimmäinen devon rex tuli Suomeen 1971 Ruotsista, mutta rodun kasvatus alkoi vasta 1990-luvulla. Devon rexeillä on pieni aktiivinen harrastajakuntansa ja pentuja on lähes aina saatavilla.

Devon rexin vartalo on kiinteä ja lihaksikas, rintakehä on leveä. Turkki on laineikas tai kihara, samoin viikset ja kulmakarvat. Devon rexin turkki koostuu pääosin pohjavillasta, mutta tämän lisäksi tällä rodulla on jonkin verran välikarvaa, mistä syystä turkki on aavistuksen karheampi kuin cornish rexillä. Etujalkojen asento antaa länkisäärisen vaikutelman ja kävelytyyli on hieman keinuva. Pää on lyhyt kiila, jossa on täyteläiset posket, korostuneet viiksityynyt ja selvä otsapenger. Korvat ovat suuret, tyvestä leveät ja alhaalle sijoittuneet. Silmät ovat suuret, soikeat ja kaukana toisistaan. Lepakkokorvineen, ilmeikkäine menninkäisnaamoineen ja kiharine karvoineen nämä kissat ovat viehättävällä tavalla erikoisen näköisiä. Häntä on pitkä, ohut ja kapeneva. Aikuisen kissan paino vaihtelee 3 ja 5 kg:n välillä.

Devon rexeillä kaikki värit ja kuviot on sallittu ja näyttelyissä nämä kissat jaetaan yhdeksään väriryhmään.

Luonteeltaan devon rex on vilkas, ystävällinen ja sosiaalinen. Devon rexit eivät hätkähdytä rotua tuntemattomia ainoastaan ulkonäöllään vaan myös hyvin hennolla ja lintumaisella äänellään.

© Otsikkokuva: Pauli Araneva
Kuvien luvaton kopiointi kielletty!