Cornish rex Devon rex German rex Don sfinx Sfinx Suomen Rex-kissayhdistys ry
Logo

           SFINX

KASVATTAJAT

PENNUT

SIITOSUROKSET

SIITOSUROKSET

Ilmoitukset siitosuroslistalle (Luithan ilmoitusohjeet?)
webmaster @ surex.fi

Ei siitosuroksia tällä hetkellä.


Suosituksia siitosuroksille

Kissaliitto suosittaa, että siitoskäytössä olevat urokset testattaisiin kerran vuodessa tarttuvien tautien FeLV ja FIV varalta, sekä sienitestaamaan (Microsporum canis) riittävän usein. Siitokseen käytettävien kissojen veriryhmän tulee olla tiedossa. SUREX suosittelee jokaisen kasvatukseen käytettävän kissan sydänultraamista ennen siitokseen käyttämistä, sfinxeillä sydänultra ennen ensimmäistä astutusta on pakollinen 1.1.2018 alkaen. SUREX:n vähimmäissuositusikä kissalle on astutushetkellä 1 vuotta.

Ennen astutusta Suomen Kissaliiton alla toimittaessa on hyvä tarkistaa, että uroksen omistaja on allekirjoittanut ja toimittanut Kissaliittoon siitosuroksen omistajan sitoumuksen. Uroksella tulee olla mikrosiru, napatyrättömyystodistus sekä kivestenlaskeutumistodistus (kirjoitettu kissan ollessa yli 6 kk ikäinen).

Valkoisella kissalla tulee lisäksi olla todistus, että kissa kuulee.

Läheistä sukua toisilleen olevien kissojen pennuttaminen ei ole suositeltavaa, eikä samalla uroksella tule tehdä kohtuuttoman montaa, esimerkiksi useampaa kuin neljää pentuetta. Kaikki siitoskäyttöön liittyvät sopimukset on hyvä tehdä kirjallisina ja sopimuksissa tulee olla uroksen kaikkien omistajien allekirjoitus.

Voit kääntyä jalostustoimikunnan puoleen halutessasi tarkistaa esimerkiksi ulkomaisen uroksen käytön edellytyksiä.


Kuvien luvaton kopiointi kielletty!