Cornish rex Devon rex German rex Don sfinx Sfinx Suomen Rex-kissayhdistys ry
Logo

           DON SFINX

KASVATTAJAT

PENNUT

PENTUNEUVONTA

Suomen Rex-kissayhdistyksen sivuilla ylläpidetään jäsenien ilmoittamin tiedoin pentu-, siitosuros- ja kasvattajalistoja. Edellytyksenä kasvattaja- ja pentulistoille pääsyyn on Reilun pelin –kasvattajasopimuksen hyväksyminen ja noudattaminen. Kaikki SUREX:n listoilla olevat pennut ovat rekisteröityjä rotukissoja.

Rotuneuvojan tavoitat sähköpostitse osoitteesta rotuneuvonta [a] surex.fi (poista välilyönnit) ja puhelimitse 050 567 6319 / Ulla Kataja.

Ilmoitukset pentulistalle (Luithan ilmoitusohjeet?)
webmaster [a] surex.fi

Onko oman kissan hankinta mietinnässä?
Ihan ensiksi kannattaa lukea läpi SUREX:n tietopaketti kissan hankinnasta, sieltä löydät paljon vastauksia mahdollisesti mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin esimerkiksi allergiasta, juuri sinulle sopivan kasvattajan löytämisestä, pentujen hinnoista ja paljon muusta!


PENTULISTA

Ei pentuja tällä hetkellä.


ODOTETTAVISSA OLEVAT PENNUT

Ei odottetavissa olevia pentuja tällä hetkellä.


SIJOITUSKOTIA ETSIVÄT KASVATTAJAT

Ei sijoituskotia etsiviä don sfinx-kasvattajia.


UUTTA KOTIA ETSIVÄT AIKUISETRaskain sydämin kyselen olisiko kellään tarjota kotia reilu vuoden ikäiselle don sfinx leikatulle pojalle.

Tapaus Eren on mun elämäni kissa. Syntynyt 2015 ystävänpäivänä. Mielelläni haluaisin hänet lähelle Tamperetta, mutta hyvä koti olisi se pääasia hänelle.

Hän on äärimmäisen kiltti, sosiaalinen niin ihmisiä kuin toisia kissojakin kohtaan. Antaa kylvettää, leikata kynnet ja tehdä käytännössä mitä vain mukisematta kehräten vielä hoivatessa. Eren on täysin sisäsiisti, ei merkkaile ja ainut "ongelma" vessailussa on kakkojen peittämättä jääminen kovasta yrityksestä huolimatta. Eren on aivan mahdottoman upea luonteeltaan, ei pelkää juuri mitään, voi huoletta ottaa mukaan reissuun tai viedä hoitoon, on kotonaan kaikkialla. Ei hypi tai tuhoa mitään, mikä ei erehdyttävästi muistuta kissanlelua.

Syy miksi hänestä luovun, on se että olen paljon pois kotoa, enkä voi tarjota hänelle parasta mahdollista hoitoa terveyden kannalta. Haluan uuden kodin tietävän että Eren ei ole helppo, tai terve kissa. Olen käyttänyt häntä pienestä asti eläinlääkärissä silmiensä vuoksi, viimeksi silmäspesialisti Sanna Elfvingillä. Pohdimme ensiksi silmäleikkausta lievän kiertymän vuoksi, mutte tulimme kuukausien tarkkailun päätteeksi tulokseen, ettei tämä ole syy vaivoihin joten leikkaus ei korjaisi tilannetta. Eren vain vaatii loppuelämänsä ajan yhdestä useampaan kertaan päivässä silmien hoitamista ja tippoja. Diagnoosiksi hän sai talirauhasten tulehduksen ja häiriön talirauhasten toiminnassa. Silmät vuotavat, kuivunut karsta ärsyttää silmää, silmät vuotavat entistä enemmän ja tämän vuoksi silmät vaativat tarkkaa hoivaa.

Reissaan paljon, minkä ei alunperin pitänyt olla ongelma, sillä minulla oli kissoille useampi hoitaja tiedossa. Valitettavasti kuitenkin yksi toisensa jälkeen on tullut ilmoituksia toisen kissani olevan tervetullut jatkossakin, mutta Eren ei ole tervetullut hoitoon pidemmille ajanjaksoille "kun se ei vastaa heidän käsitystään kissasta" "se haisee ja on hankala" "rähmän puhdistaminen on ällöttävää ja sen häntä on oksettava" "se kun on niin rumakin vielä, kyllä minä hänet ottaisin mutta kun miehelle se ei sovi".

En tahdo tästä mitään sontaa niskaani, tilanne on jo tarpeeksi kamala ilmankin ja särkee sydäntäni ajatellakin joutuvani luopumaan hänestä jo näin nuorena. Olen käyttänyt Erenin hoitamiseen enemmän rahaa kuin mitä hänen ostohintansa oli. Olen hoitanut hänen silmiään tunnollisesti ja viimeaikoina luopunut kaikista menoistani ollakseni kotona häntä hoitamassa. Joskus on vain ajateltava mikä on parasta eläimen kannalta, ja aina se vain ei ole pitää itsekkäästi yksilöä, jolle ei riitä resurssit itsellä tarjota parasta. Kokemusta löytyy karvattomista koirista ennen häntä, ja luulin tietäväni mihin ryhdyn, mutta en mitenkään osannut varautua tähän. Eren on mulle rakkaampi noista kahdesta pojasta, mun kurttuinen lempeä ihana pikkuinen ja olen miettinyt toissa ell käynnistä mitä teen kun tiesin ensi käynnillä olevan edessä päätös leikkauksesta. Olisin paljon mieluummin maksanut silmien operoinnin, jos se olisi korjannut tilanteen ja antanut minun pitää hänet.

Eren on tottunut koiriin, ei välitä kuitenkaan ottaa kontaktia moisiin otuksiin ja haluaa tulla jätetyksi rauhaan. En tiedä suhtautumista lapsiin. Kissakaveri olisi hyvä olla, muttei mielellään kovin isoon eläinlaumaan, arvostaa omaa rauhaa vaikka intoutuukin painimaan devonini kanssa. Mieluiten kotiin, jossa on kokemusta rodusta ennestään ja voidaan ihan oikeasti tarjota tarpeeksi hyvää hoitoa hänelle. Silmät ovat tällä hetkellä hyvässä kunnossa, eivät juuri rähmi nykyisellä hoidolla ja niitä pitää nyt vain ylläpitää. Vakuutus on siirrettävissä, kontrollikäynti viimeksi oli 14e ja tämänhetkinen silmien lääke maksaa 22e/~4kuukautta, en tiedä ennen seuraavaa kontrollia miten jatkossa, Eren on testattu mm. herpeksen, klamydian ja muiden yleisimpien taustalla mahdollisesti olevien tautien osalta terveeksi.

Olen avoin antamaan hänet koeajalle, jolloin saatte miettiä tuntuuko hän arkeenne sopivalta ja miten ennestäänolevat mahdolliset perheenjäsenet hänet ottavat vastaan.

Yhteydenotot: Maria Orasmaa, maria.orasmaa@gmail.com


© Koristekuva Linda Alho, kuvassa don sfinx-pentu DonAmen Nast'asja
Kuvien luvaton kopiointi kielletty!