Cornish rex Devon rex German rex Don sfinx Sfinx Suomen Rex-kissayhdistys ry
Logo

           DON SFINX

STANDARDI

Rotumääritelmä FIFén mukaan

Don Sfinx on kooltaan keskikokoinen, urokset voivat olla huomattavasti naaraita kookkaampia. Sen pää on hieman leveyttään pidempi kiila, sillä on selväpiirteiset poskipäät ja otsaluut. Profiili on keskipitkä ja suora jossa selkeä stoppi. Kuono on keskipitkä ja leuka voimakas. Päälaella on runsaasti pystysuoria ryppyjä haarautuen silmien yläpuolelle vaakatasoon.

Don Sfinxeillä on keskipitkä, voimakas ja hyvin kehittynyt kaareva niska, joka varsinkin uroksilla korostuu. Korvat ovat kookkaat, pystyt, joissa pyöreät kärjet. Ne ovat korkealle sijoittuneet, hieman eteenpäin kaartuvat. Korvien väli ei ole suurempi kuin korvien leveys ja ulkoreuna jatkaa kasvojen linjassa. Korvat ovat sisältä täysin karvattomat.

Don Sfinxien silmät ovat keskisuuret, mantelin muotoiset, hieman vinossa ja silmien väri on ihanteellinen vastaessaan ihon väriä.

Sillä on keskipitkä, lihaksikas ja voimakas vartalo, selkä on kiinteä ja voimakas. Hartiat ja rinta on leveä ja pyöristynyt.

Häntä on ohut, tyvestä leveämpi, pitkä mutta kuitenkin sopusuhtainen vartaloon.

Sillä on sopusuhtaiset, pitkät ja vahvat jalat, takajalat hieman etummaisia pidemmät. Tassut ovat soikeat, joissa pitkät apinamaiset "sormet". Polkuanturat ovat muita rotuja paksummat, kuin ilmatyynyt.

Don Sfinxeillä on neljä eri karvallisuus muotoa, täysin karvaton(naked), flock, velour ja brush. FiFessä niistä tunnistetaan kolme:
Naked: ei ainuttakaan karvaa.
Flock: Ohutta karvaa koko vartalolla, karvan pituus maksimissaan 2mm.
Brush: Kihartavaa karvaa koko vartalossa. Paljaita kohtia voi olla päässä ja niskassa. Brushilla ei sertioikeuksia, käytetään vain kasvatukseen.

Iho on elastinen ja kimmoisa. Don Sfinxeillä ryppyisyys on toivottavaa erityisesti kuonossa, korvien välissä, otsassa ja hartioissa. Kuitenkin liikaryppyisyys ei suotavaa, joka haittaisi kissan normaalia toimintaa. Kaikki värit ovat näillä sallittuja, myös valkoiset ja naamiovärit. Valkoisen määrää ei ole rajattu.

Täydelliset rotumääritelmät ovat luettavissa:

Rotumääritelmä FIFen mukaan

© Otsikkokuva: Linda Alho
Kuvien luvaton kopiointi kielletty!